x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cambodgia avertizează elevii asupra "pericolelor" pe care le aduce Ziua Îndrăgostiţilor

Cambodgia avertizează elevii asupra "pericolelor" pe care le aduce Ziua Îndrăgostiţilor

11 Feb 2016   •   21:21
Cambodgia avertizează elevii asupra "pericolelor" pe care le aduce Ziua Îndrăgostiţilor

Guvernul cambodgian a trimis o scrisoare tuturor colegiilor şi liceelor din ţară pentru a-i avertiza pe elevi asupra pericolelor aduse de Ziua Îndrăgostiţilor şi asupra riscului de a-şi pierde demnitatea şi pe cea a familiilor lor, relatează AFP.

În prezent, Ziua Îndrăgostiţilor este celebrată în mai multe ţări din Asia de Sud-Est, unde vitrinele sunt pline de buchete imense de trandafiri roşii sau de inimi de ciocolată. Sărbătoarea de Sfântul Valentin nu este însă pe placul autorităţilor din alte ţări, cum ar fi Cambodgia şi Thailanda, care condamnă sexul înainte de căsătorie.

În scrisoarea trimisă către toate şcolile publice şi private, Ministerul Educaţiei solicită profesorilor "să ia măsuri pentru a opri activităţile nepotrivite de Ziua Îndrăgostiţilor."

În opinia Ministerului amintit, această sărbătoare îi face pe tineri să "uite de studii", "le pătează reputaţia şi demnitatea" şi "nu este un eveniment tradiţional al poporului khmer".

Recomandările autorităţilor survin în contextul în care conservatorii din această ţară văd în Ziua Îndrăgostiţilor şi în alte manifestări importate din Occident o ameninţare la adresa credinţelor budiste tradiţionale şi a obiceiurilor din Cambodgia.

Şi în ţara vecină,Thailanda, junta militară aflată la putere a cerut anul trecut tinerilor să se ducă mai degrabă în temple decât să facă sex de Sfântul Valentin. AGERPRES

×