x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Canada: INCENDIU APOCALIPTIC la Fort McMurray, Alberta. 25.000 de oameni, evacuați

Canada: INCENDIU APOCALIPTIC la Fort McMurray, Alberta. 25.000 de oameni, evacuați

06 Mai 2016   •   21:45

Un pod aerian de mare amploare a fost organizat joi pentru evacuarea cât mai rapidă a celor 25.000 de persoane sinistrate din Fort McMurray (provincia canadiană Alberta), blocate în nordul oraşului sufocat de trei zile de puternice incendii de vegetaţie, transmite AFP.

"Avem circa 25.000 de persoane evacuate şi prioritatea noastră este acum transferarea lor cât mai rapidă spre sud", a declarat Rachel Notley, premier al provinciei Alberta, la o conferinţă de presă televizată. Guvernul din Alberta şi serviciile de intervenţie colaborează în acest scop cu companiile petroliere cu activităţi în regiune pentru realizarea unui pod aerian. Oamenii sunt evacuaţi pe calea aerului cu elicoptere şi avioane ale companiilor petroliere şi armatei.

CITEȘTE ȘI: VIDEO - Un INCENDIU de PROPORȚII a distrus un pod feroviar din Canada

Cele 25.000 de persoane şi-au abandonat casele şi au mers luni în nordul oraşului Fort McMurray, localitate cu 100.000 de locuitori care au fost evacuaţi de atunci în totalitate, după ce principala axă de circulaţie spre sud a fost închisă în urma incendiilor de pădure şi vegetaţie ce devastau centura sudică a oraşului. Din cauza schimbării direcţiei vântului şi a riscului de declanşare a unor noi focare mai la nord, autorităţile se tem ca persoanele evacuate să nu fie prinse la mijloc.

 


Rachel Notley a declarat că autorităţile fac tot posibilul să "deschidă căile de acces" şi să le securizeze cu ajutorul pompierilor, dar şi instalând benzinării mobile "pentru a putea transporta oamenii spre sud cât mai repede".

În toată provincia erau active 49 de focare de incendiu, dintre care şapte nu puteau fi controlate, a adăugat dna Notley. La stingerea focului participă circa 1.100 de pompieri, susţinuţi de 22 de avioane cu apă şi 145 de elicoptere. AGERPRES

 

 

 

×
Subiecte în articol: incendiu in canada