x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cand va primi Turcia primele avioane F-35

Cand va primi Turcia primele avioane F-35

29 Oct 2016   •   01:30
Cand va primi Turcia primele avioane F-35

Turcia aşteaptă livrarea primelor aeronave militare F-35A în 2018 şi a decis deja să comande mai multe, a anunţat vineri subsecretariatul de stat pentru industria de apărare de la Ankara.

Comunicatul preluat de Reuters nu precizează câte avioane produse de Lockheed Martin vor mai fi comandate, dar surse oficiale americane au declarat agenţiei de presă că a doua tranşă va fi de 24 de aparate.

Turcia aşteaptă livrarea noilor comenzi în 2021 şi 2022, mai arată comunicatul citat. Primele două F35 au fost comandate în 2014, iar în 2015 comanda a fost suplimentată cu încă patru, potrivit site-ului de internet al subsecretariatului pentru industria de apărare, care precizează că obiectivul final este ca Turcia să dispună de 100 de astfel de aparate.

Lockheed Martin produce trei versiuni de F-35 pentru forţele aeriene ale SUA, iar alte 10 ţări intenţionează să achiziţioneze aceste avioane: Regatul Unit, Australia, Norvegia, Danemarca, Olanda, Italia, Turcia, Israel, Japonia şi Coreea de Sud, precizează Reuters. Se aşteaptă ca în următorii ani să intre în uz 3000 de astfel de avioane. Numai pentru Statele Unite, costul programului este estimat la 379 de miliarde de dolari.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: turcia avioane f-35