x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Capo di tutti capi, seful mafiei siciliene Toto Riina, a murit de cancer la 87 de ani

Capo di tutti capi, seful mafiei siciliene Toto Riina, a murit de cancer la 87 de ani

17 Noi 2017   •   18:03
Capo di tutti capi, seful mafiei siciliene Toto Riina, a murit de cancer la 87 de ani

Fostul lider suprem al Cosa Nostra, 'Toto' Riina, unul dintre cei mai de temut "naşi" din istoria mafiei siciliene, a murit vineri la vârsta de 87 de ani, fiind bolnav de cancer, au anunţat media italiene, relatează AFP şi DPA. 

'Toto' Riina, în vârstă de 87 de ani, a primit 26 de sentinţe de condamnare pe viaţă şi se crede că a comandat peste 150 de asasinate. El s-a aflat în ultimele zile în comă şi familia sa, soţia şi cei patru copii, a fost autorizată joi în mod excepţional să-l viziteze în închisoare pentru a-şi lua rămas bun. 

Salvatore 'Toto' Riina a decedat în aripa pentru deţinuţi a unui spital din Parma, nordul Italiei, cu puţin înainte de 04.00 (03.00 GMT), potrivit principalelor cotidiene din ţară şi agenţiei de presă ANSA. Spitalul nu a confirmat imediat decesul. 

Supranumit 'La Belva' ('Beleaua'), el întreţinut teroarea timp de aproape 20 de ani în Sicilia şi în cadrul Cosa Nostra, asupra căreia a preluat controlul începând din anii '70. 

'Toto' Riina este cunoscut mai ales pentru că a ordonat asasinarea judecătorilor antimafia Giovanni Falcone (1992) şi Paolo Borsellino (1993) şi pentru că a fost unul dintre creierele exploziilor produse în 1993 la Roma, Milano şi Florenţa, soldate cu 10 morţi, în total. 

Giovanni, fiul cel mare al lui Riina, execută o condamnare la închisoare pe viaţă pentru patru crime.AGERPRES

×
Subiecte în articol: toto riina capo di tutti capi cosa nostra