x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Carles Puigdemont ar putea fi arestat

Carles Puigdemont ar putea fi arestat

02 Noi 2017   •   15:04
Carles Puigdemont ar putea fi arestat

Preşedintele deportat al Cataloniei, Carles Puigdemont, ar putea fi arestat dacă nu se prezintă în faţa curţii de judecată pentru a justifica implicaţia sa în declaraţia de independenţă de săptămâna trecută, potrivit afirmaţiei preşedintelui Curţii Supreme din Spania, Carlos Lesmes, scrie The Guardian.

Puigdemont, care se află în prezent în Bruxelles, a fost chemat la Curtea Naţională a Spaniei azi şi mâine. El împreună cu alţi 13 membrii ai administraţiei sale pot fi acuzaţi de rebeliune, dezordine şi utilizarea necorespunzătoare a fondurilor publice în cadrul deciziei luate de parlamentul catalan de a declara independenţă regională, vinerea trecută.

“Când cineva nu apare, după ce a fost citat de un judecător să depună mărturie, în Spania sau în orice altă ţară a Uniunii Europene, în mod normal, este eliberat un mandat de arestare”, a spus Carlos Lesmes.

Avocatul lui Puigdemont a declarat că acesta intenţionează să rămână în Bruxelles.

“Climatul nu este bun, este bine să păstreze distanţa”, a spus avocatul Paul Bekaert, joi. “Dacă îi cer, va coopera cu justiţia spaniolă şi belgiană”.

 

×