x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Carne neidentificată în fast-food-urile britanice. Temerea cea mare - că ar fi de câine

Carne neidentificată în fast-food-urile britanice. Temerea cea mare - că ar fi de câine

28 Mar 2013   •   13:09
Carne neidentificată în fast-food-urile britanice. Temerea cea mare - că ar fi de câine
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Carnea folosită de un lanţ de fast-food din Marea Britanie nu a putut fi identificată de autorităţi, aceasta neaparţinând niciunui animal destinat, în mod obişnuit, consumului uman. La iniţiativa postului tv BBC3, mai multe alimente din carne livrate de o firmă de catering au fost supuse unor teste, descoperindu-se, în multe cazuri, că felurile din carne de vacă nu conţineau decât sânge sau inimă de vacă, restul fiind carne mai ieftină din alte animale.

În cazul unor preparate de curry, carnea nu a putut fi identificată, temerea cea mare fiind că ar fi vorba de carne de câine, lucru ce urmează, însă, să fie stabilit.

Investigaţia a arătat că în fasolea neagră cu carne de vită, vândută de o firmă de catering, se afla de fapt carne de pui şi mult sânge de pui, în timp ce un burger din carne de vită era făcut, de fapt, din alte tipuri de carne, la care s-a adăugat sânge de vacă şi bucăţi de inimă de vacă, pentru a da gustul specific.

"Exact când credeam că lucrurile nu pot sta mai rău, am primit rezultatele pentru curry de miel indian. Acesta conţinea carne, însă nu era nici de miel, nici de porc, nici de pui, nici de vacă, nici măcar de cal sau de capră", au declarat reprezentanţii BBC3.

Până în prezent, tipul de carne nu a putut fi identificat, însă există temeri că ar fi carne de câine, existând deja precedente.

În Spania, de exemplu, s-a descoperit recent că la un anumit tip de hrană pentru câni era folosită carnea altor câini eutanasiaţi.

Anul trecut, în Marea Britanie, un test aleatoriu pe 20 de porţii de curry de miel a arătat că s-a folosit, de fapt, un amestec din cărnuri mai ieftine, de la mai multe animale, precum porc sau pui.

Patru dintre porţii nu conţineau miel deloc, ci carne de pui amestecată cu un sos puternic, care să mascheze gustul.

De asemenea, autorităţile au descoperit că un abator din Ţara Galiilor livra carne de cal către sute de firme de catering din Anglia specializate în kebab şi burgeri.

BBC3 urmează să difuzeze în scurt timp reportajul despre descoperirile făcute în urma acestor teste. 

×
Subiecte în articol: carne de caine carne de vaca