x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Carne de cal, în locul celei de porc, în reţeaua Auchan din Moscova

Carne de cal, în locul celei de porc, în reţeaua Auchan din Moscova

04 Aug 2015   •   14:15
Carne de cal, în locul celei de porc, în reţeaua Auchan din Moscova
Sursa foto: fun.bzi.ro

Autorităţile sanitare ruse au anunţat marţi că au identificat carne de cal, dar, de asemenea, carne de vită şi de pasăre în carnea tocată comercializată ca fiind doar pe bază de carne de porc de lanţul de distribuţie francez Auchan la Moscova.

Prezenţa cărnii de cal a fost scoasă la iveală în urma unor analize, anunţă într-un comunicat agenţia sanitară rusă Rosselhoznadzor, după o serie de controale efectuate săptămâna trecută în magazinele Auchan din Moscova şi suburbii, precum şi în regiunea Tula, situată la sud de capitala rusă, relatează AFP şi RIA Novosti, citate de ANTENA 3.

Autorităţile ruse au acuzat deja lanţul de distribuţie francez de prelungirea artificială a valabilităţii materiilor prime de carne refrigerată după prelucrare, precum şi de nerespectarea reglementărilor în tratarea deşeurilor alimentare.

La vremea respectivă, autorităţile sanitare ruse constataseră că distribuitorul utilizase carne de pasăre expirată în pizza.

Reţeaua de distribuţie franceză Auchan este prezentă din 2002 în Rusia, unde dispune în prezent de 88 de magazine.

Contactat de AFP, Auchan nu a dat curs solicitării.

În 2013, carne de cal a fost descoperită, fără să fi fost menţionată pe etichetă, în cârnaţii vânduţi în Rusia de către gigantul de mobilă suedez Ikea. Acest incident intervenea la câteva săptămâni după descoperirea unei vaste afaceri de fraudă cu carne de cal în Irlanda şi Marea Britanie, caz care a afectat apoi o mare parte din Europa, dar, de asemenea, Asia şi Caraibe.

Teste efectuate mai târziu de Uniunea Europeană, ale căror rezultate au fost date publicităţii de Comisie, au detectat carne de cal în cel puţin 5% din produsele comercializate ca fiind doar pe bază de carne de vită.

În aprilie trecut, o reţea de trafic ilegal cu carne de cal a fost dezmembrată în Europa într-o operaţiune încheiată cu zeci de arestări în Franţa şi alte ţări

×
Subiecte în articol: auchan Moscova Rusia carne de cal porc