x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Casa Albă nu s-a decis in privinta noilor sancţiuni împotriva Rusiei

Casa Albă nu s-a decis in privinta noilor sancţiuni împotriva Rusiei

17 Apr 2018   •   10:15
Casa Albă nu s-a decis in privinta noilor sancţiuni împotriva Rusiei
Sursa foto: Zach Rudisin

Casa Albă a anunţat că Statele Unite intenţionează să impună alte sancţiuni Rusiei, dar nu a luat încă o decizie în această privinţă. Ambasadoarea SUA la ONU, Nikki Haley, anuntase anterior că noile sancţiuni vor fi anunţate luni de secretarul Trezoreriei, Steve Mnuchin, dar purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, nu a confirmat acest lucru.

 

'Avem în vedere impunerea de noi sancţiuni Rusiei şi o decizie în acest sens va fi luată în viitorul apropiat', a spus Sanders. 'Analizăm situaţia, dar nu este nimic de anunţat acum', a adăugat ea. Ambasadoarea Haley a fost totuşi categorică, anunţând sancţiuni legate de sprijinul acordat, în opinia ei, de Rusia presupusului program militar chimic al Siriei.

Reamintind, într-un interviu pentru canalul de televiziune Fox News, că Statele Unite au impus deja numeroase sancţiuni Rusiei într-o serie întreagă de cazuri, ambasadoarea americană la Naţiunile Unite a menţionat că luni vor fi anunţate noi sancţiuni.

Într-un interviu pentru CBS, Nikki Haley a declarat că Washingtonul va lua măsuri împotriva susţinătorilor preşedintelui sirian Bashar al-Assad, Rusia şi Iranul. 'Veţi vedea că vor fi impuse sancţiuni Rusiei', a spus ea.

Secretarul Trezoreriei, Steve Mnuchin, le va anunţa luni, dacă nu a făcut-o deja, şi vor viza în mod direct toate companiile care se ocupă de echipamente care au legătură cu regimul Assad şi utilizarea arme chimice, a precizat ambasadoarea Haley, sugerând că ar putea fi impuse sancţiuni unor companii ruseşti. AGERPRES

×