x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe CATASTROFA AVIATICĂ din Alpii Francezi. Unul dintre cei doi piloţi, BLOCAT în afara cockpit-ului (VIDEO)

CATASTROFA AVIATICĂ din Alpii Francezi. Unul dintre cei doi piloţi, BLOCAT în afara cockpit-ului (VIDEO)

26 Mar 2015   •   08:53
CATASTROFA AVIATICĂ din Alpii Francezi. Unul dintre cei doi piloţi, BLOCAT în afara cockpit-ului (VIDEO)

În timp ce oficialii încearcă să explice cum a fost posibil ca un avion cu 150 de oameni la bord să se prăbuşească, deşi condiţiile meteo în zona Alpilor Francezi erau extrem de bune în momentul tragediei, un investigator care a avut acces la întrgistrările sonore din avion susţine că unul din cei doi piloți ai avionului Airbus A320 a părăsit cockpit-ul și nu a mai putut reveni, scrie New York Times.

Un oficial militar implicat în investigaţie a declarat a descris conversaţia dintre piloţi, din prima parte a zborului, ca fiind una "normală". Apoi, din înregistrarea audio se înţelege faptul că unul dintre piloţi a părăsit cabina.

"La începutul zborului, se aude cum echipajul vorbește normal, apoi se aude zgomotul unuia din scaune care este împins înapoi, o ușă care se deschide și se închide, zgomote care arată că cineva bate în ușă și apoi nu mai este nicio conversație până în momentul prăbușirii", susţine investigatprul.

Cei doi piloți vorbeau în germană. La sfârșitul zborului, porneşte alarma care indică apropierea de sol. Oficialul militar nu a precizat însă dacă este vorba de comandantul de zbor ori copilotul cel care a părăsit cockpitul.

Aceste informații provin de la audierea de către anchetatori a cutiei negre care înregistrează sunetele din cabina piloților. CVR-ul (cockpit voice recorder) a fost găsit marți la câteva ore după accident, iar lectura sa a fost făcută spre sfârșitul zilei de miercuri.



×