x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe CATASTROFA AVIATICĂ din Ucraina. Rebelii au predat Malaeziei cutiile negre ale zborului MH17

CATASTROFA AVIATICĂ din Ucraina. Rebelii au predat Malaeziei cutiile negre ale zborului MH17

22 Iul 2014   •   15:53
CATASTROFA AVIATICĂ din Ucraina. Rebelii au predat Malaeziei cutiile negre ale zborului MH17
Sursa foto: ROBERT GHEMENT/EPA

Rebelii proruşi au predat în cursul nopţii trecute, la Doneţk, unor responsabili malaezieni, cele două cutii negre ale avionului care s-a prăbuşit joi în zona din estul Ucrainei, relatează AFP, citată de Agerpres. În acelaşi timp, ei au anunţat în faţa reprezentanţilor mass-media instituirea unui armistiţiu pe o rază de 10 kilometri în jurul locului unde s-a prăbuşit avionul companiei Malaysia Airlines, pentru a facilita ancheta asupra cauzelor tragediei aviatice, cauzată, după cum susţin Statele Unite, de o rachetă lansată din zona controlată de aceştia.

Potrivit Ria Novosti, cutiile negre vor fi decriptate în Marea Britanie.

Dintre cele 298 de persoane aflate la bordul avionului ce efectua zborul MH17 (Amsterdam - Kuala Lumpur), 192 erau cetăţeni olandezi.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat luni o rezoluţie în care a cerut ca cei responsabili de tragedia aeriană să fie aduşi în faţa justiţiei, oprirea ostilităţilor în care s-a prăbuşit avionul malaezian pentru desfăşurarea anchetei şi acces securizat pentru experţii internaţionali.

Un avion de linie malaezian, model Boeing-777, cu 298 de persoane la bord, s-a prăbuşit joi seară în estul Ucrainei, fiind cel mai probabil doborât cu o rachetă sol-aer de către rebelii proruşi, potrivit Kievului şi SUA.

×