x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Câte o moschee în fiecare universitate. Procesul de islamizare, relansat de Guverul turc

Câte o moschee în fiecare universitate. Procesul de islamizare, relansat de Guverul turc

21 Noi 2014   •   20:22
Câte o moschee în fiecare universitate. Procesul de islamizare, relansat de Guverul turc

Direcţia pe probleme religioase din cadrul Guvernului turc şi-a anunţat vineri intenţia de a construi câte o moschee în fiecare universitate de stat, relansând procesul de islamizare cultivat de actualul regim, relatează AFP.

'În peste 80 de universităţi se află în construcţie moschei. Cincisprezece dintre ele şi-au deschis deja porţile pentru credincioşi şi vom deschide alte 50 în 2015', a declarat Mehmet Gormez, şeful acestei autorităţi cunoscute în Turcia sub numele de Diyanet.

'Există 20 de milioane de tineri în ţara noastră, iar noi vrem să fim în măsură să ajungem la fiecare dintre ei', a adăugat Gormez, citat de agenţia de presă guvernamentală turcă Anadolu. Potrivit şefului Diyanet, imami plătiţi de Guvern - după cum este regula în Turcia - vor fi însărcinaţi, în fiecare moschee, să îşi ofere sprijinul tinerilor aflaţi în dificultate.

Moscheile 'vor fi locul în care (tinerii) vor simţi dragostea de Allah în inima lor', a spus el. 'Acordăm o mare importanţă moscheilor în universităţile urbane. Ele reprezintă singurul mijloc de a readuce moscheile în vieţile, oraşele şi inimile oamenilor noştri', a insistat Mehmet Gormez.

×