x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Catedrala Notre-Dame va fi reconstruită "mult mai frumos", spune Emmanuel Macron

Catedrala Notre-Dame va fi reconstruită "mult mai frumos", spune Emmanuel Macron

17 Apr 2019   •   15:06
Catedrala Notre-Dame va fi reconstruită "mult mai frumos", spune Emmanuel Macron

Catedrala Notre-Dame va fi reconstruită “chiar mult mai frumos”, potrivit preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron. Mai mult, acesta a afirmat că îşi doreşte ca reconstrucţia să fie gata în cinci ani, transmite BBC.

Incendiul masiv, care a curpins luni construcţia Gothică veche de 850 de ani, a distrus mare parte din acoperişul catedralei şi a dus la prăbuşirea celebrei turle. Catedrala a fost la doar câteva minute de distrugere completă, potrivit oficialilor.

50 de persoane vor ancheta cauzele care au dus la izbucnirea incendiului. Procurorul Parisului, Remy Heitz, a declarat că nu există nimic care să indice că incendiul a fost provocat cu intenţie şi că acesta este tratat ca fiind un accident.

Într-o apariţie televizată, marţi seară, Emmanuel Macron a sugerat că îşi doreşte ca reconstrucţia să fie gata până la Jocurile Olimpice din vara anului 2024.

Cu toate acestea, directorul fundaţiei alese să restaureze catedrala din Strasbourg, veche de 1000 de ani, a declarat pentru AFP că reconstrucţia catedralei Notre-Dame din Paris va dura “decenii”.

Frederic Letoffe, directorul grupului de companii pentru Restaurarea Monumentelor Istorice, a spus că reconstrucţia va dura între 10 şi 15 ani, avertizând că este nevoie de multă muncă pentru a securiza zona, înainte ca reconstrucţia să înceapă.

Până acum, au fost făcute donaţii în valoare de 800 de milioane de euro.

×