x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ce a aflat această adolescentă de 17 ani când a mers la control la ginecolog. Părinţii ei sunt în stare de şoc

Ce a aflat această adolescentă de 17 ani când a mers la control la ginecolog. Părinţii ei sunt în stare de şoc

20 Noi 2013   •   10:05
Ce a aflat această adolescentă de 17 ani când a mers la control la ginecolog. Părinţii ei sunt în stare de şoc

O adolescentă de 17 ani din Marea Britanie a mers la medicul ginecolog pentru un consult mai amănunţit, deoarece tânăra era foarte preocupată de faptul că până la această vârstă nu îi venise încă menstruaţia, iar durerile de spate o chinuiau cumplit.

Jacqui Beck a fost supusă mai multor teste, iar medicii ginecologi au rămas stupefiaţi când au văzut că tânăra nu avea uter, col sau vagin. Boala de care suferă Beck este una extrem de rară, ce afectează sistemul reproductiv, scrie antena3.

Sindromul MRKH nu este descoperit decât în momentul în care femeile vor să întreţină relaţii sexuale, sau în momentul în care observă că nu au ciclu menstrual.

”Nu m-am considerat niciodată diferită de celelalte femei, iar vestea a fost atât de șocantă că nu-mi venea să cred ce auzeam”, a declarat Beck.

Femeile care suferă de această boală au ovare normale ceea ce înseamnă că experimentează semnele pubertății, însă nu au menstruație și nu pot face copii.


×