x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ce-si doreste Coreea de Nord!

Ce-si doreste Coreea de Nord!

13 Dec 2017   •   09:05
Ce-si doreste Coreea de Nord!

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un este hotărât să facă din ţara sa "cel mai puternic stat nuclear" din lume, a anunţat agenţia de presă oficiala, KCNA. Adresandu-se angajaţilor programului balistic nord-coreean, Kim a anuntat că ţara "merge înainte victorios şi va deveni cel mai puternic stat nuclear şi militar din lume".

 

La 28 noiembrie, Phenianul a lansat o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) capabilă, potrivit experţilor, să atingă teritoriul continental al SUA. La acea dată, liderul nord-coreean a afirmat că ţara sa este deja un stat nuclear deplin.

Noile precizari intervin într-un moment în care marile puteri încearcă să găsească o soluţie la criza provocată de accelerarea programelor nuclear şi balistic ale Coreei de Nord, condamnate de comunitatea internaţională. In septembrie, Phenianul a întreprins un al şaselea test nuclear.

În încercarea de a constrânge Coreea de Nord să renunţe la respectivele programe de inarmare, Consiliul de Securitate al ONU a decis mai multe serii de sancţiuni. Intre timp, seful diplomaţiei americane Rex Tillerson a anunţat că SUA sunt gata să ia loc la masa negocierilor cu nord-coreenii, "fără condiţii prealabile". Până acum, SUA afirmau că orice negociere nu poate să vizeze decât denuclearizarea peninsulei coreene.

Preşedintele american Donald Trump a ameninţat în mai multe rânduri cu "distrugerea totală" a Coreei de Nord în cazul unui atac din partea regimului Kim Jong-Un.

×
Subiecte în articol: coreea de nord putere nucleara dialog sua