x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ce spune cancelarul Angela Merkel despre durata pandemiei și vaccinurile anti COVID-19

Ce spune cancelarul Angela Merkel despre durata pandemiei și vaccinurile anti COVID-19

25 Mar 2021   •   12:58
Ce spune cancelarul Angela Merkel despre durata pandemiei și vaccinurile anti COVID-19

Lipsa capacității de producție a vaccinurilor anti COVID-19 în UE se află acum în atenția conducerii blocului comunitar, statele confruntându-se cu sincope în furnizarea tratamentului, ceea ce duce la întârzieri ale campaniilor de imunizare a populației, scrie Reuters.

"Centrele de producţie britanice sunt pentru Marea Britanie, iar SUA nu exportă, aşa că ne bazăm pe ceea ce putem face în Europa. Trebuie să plecăm de la premisa că virusul, cu mutaţii sale, ne va ţine ocupaţi pentru mult timp, aşa că problema s-ar putea prelungi dincolo de acest an.

În ciuda tuturor plângerilor, a fost corect să ne bazăm pe achiziţia şi aprobarea în comun a vaccinurilor de către Uniunea Europeană. Acum, când vedem că inclusiv cele mai mici diferenţe în distribuţia vaccinurilor produc mari discuţii, nu vreau să îmi imaginez ce ar fi fost dacă unele state ar fi avut vaccinuri, iar altele nu. Acest lucru ar fi zguduit piaţa internă la temelie", a declarat Angela Merkel, în Parlamentul European. 

Totodată, și alte țări vor trebui să vaccineze oamenii, altfel vor apărea noi mutații, dintre care unele ar putea deveni rezistente la vaccin.

Un land german relaxează restricțiile

Landul german Saar a anunțat că va elimina principalele restricţii împotriva COVID-19, dar este nevoie de prezentarea unor teste negative. Este prima regiune care ia această decizie, care a fost luată ca urmare a nemulțumirii populației.

Din 6 aprilie, cinematografele, teatrele, sălile de concerte, terasele cafenelelor şi restaurantelor şi cluburile de sport vor fi redeschise, iar restricţiile privind întâlnirile între persoane vor fi relaxate. Accesul va fi condiţionat de teste antigen rapid cu rezultat negativ.

Acesta unul dintre cele mai mici landuri germane, cu circa un milion de locuitori.

Și cancelarul federal a renunțat la impunerea de restricții suplimentare.


 

×
Subiecte în articol: ue productie vaccin COVID