x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cea mai mare biserică din Statele Unite ale Americii, aflată în Houston, îşi închide uşile în timpul uraganului Harvey

Cea mai mare biserică din Statele Unite ale Americii, aflată în Houston, îşi închide uşile în timpul uraganului Harvey

29 Aug 2017   •   16:16
Cea mai mare biserică din Statele Unite ale Americii, aflată în Houston, îşi închide uşile în timpul uraganului Harvey

O mega biserică aflată în Houston şi-a închis uşile, ca urmare a uraganului Harvey, care a cauzat inundaţii catastrofale şi a forţat mii de oameni să-şi părăsească locuinţele, scrie The Independent.

Un anunţat făcut pe Facebook de către pastorul Joel Osteen de la biserica Lakewood spune că biserica se închide din cauza furtunii şi cere oamenilor să se roage pentru cei afectaţi. “Biserica Lakewood este inaccesibilă din cauza inundaţiilor severe! Vrem să ne asigurăm că sunteţi în siguranţă”, scrie în postarea făcută pe Facebook. De asemenea, pastorul a menţionat şi adresele adăposturilor temporare.

Postarea a stărnit reacţii violente imediat, căci mulţi se întreabă de ce cea mai mare biserică din Statele Unite ale Americii, care are o arenă de 16,000 de scaune, nu este capabilă să adăpostească victimele uraganului Harvey.

Oamenii nu s-au oprit la a cere răspunsuri referitoare la închiderea bisericii, aceştia au întrebat, de asemenea, de ce pastorul Joe Osteen nu îşi deschide casa de 10 milioane de dolari, dintr-o zonă înaltă, celor care caută cu disperare un adăpost.

“Nu ne-am închis niciodată uşile. Vom continua să fim un centru de distribuţie pentru cei aflaţi la nevoie. Suntem pregătiţi să primim oameni, când adăposturile îşi ating capacitatea. Lakewwod va fi o valoarea pentru comunitate în perioada care urmează furtunii.”, a spus pastorul Osteen, ca răspuns la criticile aduse.

×