x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cea mai mare organizație de cercetași din SUA și-a declarat falimentul. Acuzată de abuzuri sexuale asupra copiilor

Cea mai mare organizație de cercetași din SUA și-a declarat falimentul. Acuzată de abuzuri sexuale asupra copiilor

de Giulia Anghel    |    18 Feb 2020   •   14:25
Cea mai mare organizație de cercetași din SUA și-a declarat falimentul. Acuzată de abuzuri sexuale asupra copiilor
Sursa foto: observator.tv

Cea mai mare organizație de cercetași din Statele Unite, Boy Scouts of America, a depus cerere de protecție împotriva falimentului în fața instanței de judecată. S-a ajuns în această situație din cauza costurilor ridicate cu procesele care i-au fost intentate, fiind acuzată de abuzuri sexuale împotriva copiilor, după cum relatează nbcnews.com.

Un purtător de cuvânt al organizației a declarat că dosarul are două obiective cheie: compensarea echitabilă a victimelor care au fost abuzate în timpul activităților și continuarea misiunii în anii următori.  "BSA are grijă de victimele abuzurilor și își cere scuze sincer tuturor celor care au fost răniți. Suntem afectați că anumite persoane au profitat de programele noastre pentru a face rău copiilor nevinovați. Vom oferi compensații echitabile tuturor victimelor ți dorim în același timp să păstrăm misiunea importantă a BSA", a spus Roger Mosby, președinte și director executiv.

Michael Pfau, a cărui firmă de avocatură are sedii în mai multe orașe americane și reprezintă circa 300 de persoane care au fost abuzate în timpul desfășurării activităților, a spus că victimele sunt mult mai multe, răspândite în toate cele 50 de state. 

Acum, după ce organizația cu sediul principal în Texas a depus cerere de protecție împotriva falimentului, Oficiul pentru trusturi din SUA va numi un comitet de creditori care va include mai multe victime ale abuzurilor, a explicat avocatul. La rândul său, comitetul va angaja o firmă de avocatură în domeniul falimentului care va reprezenta interesele creditorilor în negocierile cu BSA.

„Procedura falimentului va dura probabil de la 18 luni la doi ani, de la început până la sfârșit. Însă persoanele abuzate își vor pierde oportunitatea de a avea un proces propriu, care este cea mai puternică armă a victimei. Unul dintre principalele motive pentru care BSA a depus dosarul pentru faliment este evitarea proceselor cu jurați", este de părere Pfau.

"Juraților nu le plac cazurile în care copiii sunt abuzați de mentorii lor", a explicat el. 

Pentru BSA cererea de protecție împotriva falimentului este singura opțiune pentru a reuși să supraviețuiască.

Organizația a spus că „aproximativ 90% dintre plângerile de abuz împotriva BSA se referă la fapte care au avut loc cu mai mult de 30 de ani în urmă”.

Fondată în 1910, BSA a fost considerată mult timp un bastion al valorilor tradiționale, cu 2,5 milioane de copii și peste un milion de adulți.

 

 

 

 

 

×