x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cehia: Un bărbat a încercat să împiedice trecerea convoiului în care se afla cancelarul german Angela Merkel

Cehia: Un bărbat a încercat să împiedice trecerea convoiului în care se afla cancelarul german Angela Merkel

25 Aug 2016   •   23:30
Cehia: Un bărbat a încercat să împiedice trecerea convoiului în care se afla cancelarul german Angela Merkel

Poliţia din Praga a arestat joi un bărbat care a încercat cu maşina sa să oprească convoiul cancelarului german Angela Merkel, au declarat surse apropiate purtătorului de cuvânt al poliţiei, potrivit căruia securitatea Angelei Merkel 'nu a fost ameninţată', relatează AFP.

Bărbatul aflat la volanul unui Mercedes negru a 'încercat să se alăture coloanei în cursul traseului între aeroportul din Praga şi sediul guvernului ceh', a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Jozef Bocan.

Poliţiştii l-au arestat pe bărbat după ce l-au ameninţat cu arme de foc. Interogatoriul este încă în curs joi seara, a afirmat Bocan, care nu furnizat nicun detaliu privind identitatea bărbatului şi motivul faptelor sale.

'El a acţionat singur. Nu era înarmat, dar am găsit în maşina sa obiecte care ar fi putut fi uşor folosite ca arme, în special cuburi de beton', a precizat purtătorul de cuvânt.

'Tentativa a fost strivită din faşă datorită unei acţiuni foarte profesioniste a poliţiei, securitatea persoanei protejate nu a fost ameninţată', a afirmat el.

Angela Merkel a sosit joi după-amiază la Praga pentru o scurtă vizită în cursul căreia a avut o întrevederi în special cu premierul ceh Bohuslav Sobotka şi preşedintele ceh Milos Zeman.

Vizita a fost marcată de mai multe manifestaţii ale unor susţinători precum şi ale unor contestatari ai politicii cancelarului Merkel, în special în materie de migraţie.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: cehia angela merkel convoi politia praga