x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel puţin 12 morţi în urma unei explozii într-o mină de cărbune din China

Cel puţin 12 morţi în urma unei explozii într-o mină de cărbune din China

27 Sep 2016   •   18:09
Cel puţin 12 morţi în urma unei explozii într-o mină de cărbune din China

Cel puţin 12 oameni au murit şi alţi opt au fost blocaţi sub pământ în urma unei explozii provocate de acumulările de gaz produsă marţi într-o mină de cărbune din China, a anunţat presa oficială chineză, citată de AFP. 

Accidentul a avut loc într-o mină din regiunea autonomă Ningxia Hui (nord), a anunţat televiziunea publică CCTV, pe microblogul său de pe platforma Sina Weibo. 

China este în mod regulat scena unor catastrofe industriale, cauzate de măsuri de securitate deficitare în minele sale. 

Mina unde a avut loc accidentul este administrată de compania Linli, în oraşul Shizuishan, a preciza agenţia oficială Xinhua. Douăsprezece trupuri neînsufleţite au fost scoase din mină, potrivit aceleiaşi surse. 

Mai mult de 200 de membri ai echipelor de salvare sunt prezenţi la faţa locului pentru operaţiuni, a adăugat agenţia de presă citată. 

China este primul producător şi consumator mondial de cărbune, iar accidentele mortale din acest sector sunt frecvente. 

În martie anul curent, 19 persoane au murit într-un accident minier în provincia Shanxi (nord). 

Numărul de mineri ucişi în fiecare an ar fi aproape de 1.000, iar asta în contextul în care autorităţile susţin că a existat o scădere semnificativă a numărului de decese în timpul ultimului deceniu, potrivit autorităţilor. 

Numeroase accidente sunt cauzate de nerespectarea regulilor de securitate, ignorate pentru a reduce costurile de producţie, uneori cu complicitatea oficialilor locali corupţi.

AGERPRES

×