x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel puțin 20 de persoane au murit în urma furtunilor din nordul Indiei

Cel puțin 20 de persoane au murit în urma furtunilor din nordul Indiei

10 Iun 2018   •   10:00
Cel puțin 20 de persoane au murit în urma furtunilor din nordul Indiei

Cel puţin 20 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma ploilor torenţiale şi a furtunilor care au afectat statul Uttar Pradesh din nordul Indiei, conform unui anunţ făcut sâmbătă de autorităţi, citat de agenţia Xinhua. 

Decesele au avut loc în mai multe districte ale acestui stat şi s-au produs în decurs de 24 de ore. 

"Unele persoane au murit după ce mai mulţi copaci şi stâlpi de înaltă tensiune au fost dărâmaţi de furtuni şi au căzut pe ele, altele şi-au pierdut viaţa după ce au fost lovite de fulgere", a explicat un oficial. 

"Cinci persoane au murit în districtul Jaunpur, iar alte cinci în Sultanpur. De asemenea, patru persoane au decedat în districtul Unnao, iar câte trei au murit în Baharaich şi Chandauli", a adăugat acesta. 

În urma calamităţilor naturale mai multe persoane au fost rănite, precizează sursa citată. 

Guvernul statului a anunţat că va oferi familiilor victimelor câte 400.000 rupii (6.000 dolari americani) pentru fiecare persoană decedată. 

Departamentul de Meteorologie din India a prognozat ploi şi furtuni şi pentru următoarele 48 de ore. "Acestea sunt ploi pre-musonice", a explicat un oficial. 

Circa 250 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 400 au fost rănite luna trecută în urma ploilor torenţiale şi a furtunilor de praf care au afectat cinci state din India.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: furtuni india