x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel puțin 24 de morți într-o explozie care a avut loc pe o platformă petrochimică din Mexic

Cel puțin 24 de morți într-o explozie care a avut loc pe o platformă petrochimică din Mexic

22 Apr 2016   •   15:48
Cel puțin 24 de morți într-o explozie care a avut loc pe o platformă petrochimică din Mexic

Bilanțul morților a ajuns la 24, după ce o puternică explozie a avut loc, miercuri, pe platforma petro-chimică de stat Petroleos Mexicanos, de pe coasta sudica a Golfului Mexic.


Numărul morților anunțat inițial a fost de 13, cu 8 muncitori care erau dați dispăruți. 19 răniți au fost transportați de urgență la spital, din care 13 în stare deosebit de gravă, însă numărul total se ridică la 136.


Într-un comunicat oficial al companiei se spune că 12 trupuri au fost identificate și 8 dintre ele au fost deja trimise familiilor.

Cauzele exploziei încă nu au fost comunicate.

Familiile celor morți și răniți au stat tot timpul la una dintre intrări în speranța că vor primi vești, atmosfera fiind una foarte tensionată. Incordarea s-a transformat în gesturi violente atunci când au apărut mai multe mașini ale oficialilor mexicani iar mai multe pietre au fost aruncate către vehiculele aflate în mișcare, scrie independent.co.uk.

Imediat după explozie sute de persoane au fost evacuate iar şcolile din apropiere au fost închise din cauza fumului dens care a cuprins regiunea. Cauza exploziei este necunoscută.

Guvernatorul statului Veracruz, Javier Duarte a declarat unui post de radio local că explozia a fost resimţită pe o rază de 10 kilometri. Rezidenţii au fost sfătuiţi să rămână în interiorul locuinţelor din cauza naturii toxice posibile a fumului provenit din explozie.

×