x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel puţin 35 de civili au fost ucişi şi alţi peste 70 răniţi în bombardamente turceşti în nordul Siriei

Cel puţin 35 de civili au fost ucişi şi alţi peste 70 răniţi în bombardamente turceşti în nordul Siriei

28 Aug 2016   •   14:30
Cel puţin 35 de civili au fost ucişi şi alţi peste 70 răniţi în bombardamente turceşti în nordul Siriei

Cel puţin 35 de civili au fost ucişi şi alţi peste 70 răniţi în bombardamente turceşti în nordul Siriei, unde Ankara a lansat o operaţiune ce îi vizează atât pe jihadişti, cât şi forţele kurde, a indicat duminică Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP.

''Cel puţin 20 de civili au fost ucişi şi aţi 50 răniţi de tirurile de artileriei şi loviturile aeriene ale Turciei duminică dimineaţa în Jeb el-Koussa, un sat la sud de localitatea siriană Jarablus'', a declarat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

De asemenea, ''15 civili au murit şi 25 au fost răniţi, majoritatea grav, în bombardamente turceşti în apropiere de satul al-Amarna'', situat tot la sud de Jarablus, a adăugat directorul OSDO.

Acesta este bilanţul cel mai mare de la declanşarea, miercurea trecută, a operaţiunii ''Scutul Eufratului'', ce vizează alungarea Statului Islamic de la graniţa Turciei şi oprirea înaintării kurzilor separatişti.

Potrivit OSDO, bombardamentele turceşti se concentrează pe zona de la sud de Jarablus, fost fief al Statului Islamic la frontiera cu Turcia şi prima localitate cucerită de către rebeli cu sprijinul Ankarei.

Localitatea Jeb el-Koussa este situată la 14 km sud de Jarablus şi se află sub controlul combatanţilor locali susţinuţi de către forţele kurde. Potrivit OSDO, cel puţin patru combatanţi au fost ucişi în bombardamentele de la Jeb el-Koussa. AGERPRES

×
Subiecte în articol: civili ucisi de turci in siria