x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel puţin 40 de morţi, în urma unui atac sinucigaş, în Afganistan

Cel puţin 40 de morţi, în urma unui atac sinucigaş, în Afganistan

23 Noi 2014   •   19:33
Cel puţin 40 de morţi, în urma unui atac sinucigaş, în Afganistan
Sursa foto: Cel puţin 40 de morţi, în urma unui atac sinucigaş, în Afganistan

Cel puţin 40 de persoane au fost ucise duminică în urma unui atac terorist ce a avut loc în estul Afganistanului, în timpul unui meci de volei, informează Reuters şi AFP, citând surse locale. Atacul a fost comis de un terorist sinucigaş.

''Atacatorul, aflat pe o motocicletă, a acţionat explozibilul avut asupra sa în timp ce meciul era în plină desfăşurare'', a declarat Attaullah Fazli, viceguvernatorul provinciei. Potrivit acestuia, alte peste 60 de persoane au fost rănite în acest atac, ce a avut loc în districtul Yahya Khel, unde numeroşi locuitori asistau la meciul din finala unui campionat local de volei. Majoritatea victimelor atentatului sunt civili.

Insurgenţa talibanilor şi a altor militanţi jihadişti a declanşat un val de asasinate şi atacuri teroriste sinucigaşe anul acesta în Afganistan, în condiţiile în care forţele internaţionale se pregătesc să se retragă din această ţară, după 13 ani de luptă.

Circa 12.000 de militari vor rămâne în Afganistan anul viitor, pentru a antrena şi sprijini forţele de securitate ale Afganistanului.

×
Subiecte în articol: pakistan atac sinucigas afganistan