x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel puţin 90 de poliţişti răniţi şi unul mort, în timpul confruntărilor de la Kiev - VIDEO

Cel puţin 90 de poliţişti răniţi şi unul mort, în timpul confruntărilor de la Kiev - VIDEO

31 Aug 2015   •   16:51
Cel puţin 90 de poliţişti răniţi şi unul mort, în timpul confruntărilor de la Kiev - VIDEO

Cel puţin 90 de membri ai forţelor de ordine au fost răniţi luni în timpul violenţelor din faţa Parlamentului de la Kiev, a declarat ministrul de interne Arsen Avakov care i-a acuzat pe membrii partidului de extremă dreapta Svoboda că au provocat poliţia, relatează AFP.

'Circa 90 de persoane au fost rănite în faţa Parlamentului', a scris Avakov pe pagina sa de Facebook, acuzând naţionaliştii din Partidul Svoboda că ar fi lansat 'mai multe dispozitive explozive' asupra forţelor de ordine.

Totodată, Garda Naţională ucraineană a anunţat că aproximativ 50 de membri ai săi au fost răniţi, între care patru grav.

Garda Naţională ucraineană, aflată în subordinea Ministerului de Interne, este formată în principal din voluntari care fac parte din miliţiile de autoapărare a Maidanului, mişcarea de contestare proeuropeană din centrul Kievului, reprimată sângeros în februarie 2014.

Anterior, France Presse anunţase că cel puţin 12 persoane, între care poliţişti, au fost rănite luni în urma exploziilor produse în faţa clădirii Radei Supreme (parlamentul unicameral ucrainean), în contextul violenţelor izbucnite între scutieri şi manifestanţii care au protestat împotriva controversatului proiect de reformă constituţională, care acordă mai multă autonomie regiunilor separatiste din estul prorus al Ucrainei.

Acest proiect de reformă constituţională - cerut de Occident - se află în centrul unor dezbateri aprinse în Ucraina, unde mulţi întrevăd în el o tentativă de a legaliza de facto controlul rebelilor asupra unei părţi a estului industrial al ţării. Occidentalii văd în acesta o modalitate de aplanare a conflictului armat, soldat cu peste 6.800 de morţi în cele 16 luni de violenţe.




×