x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel puţin cinci morţi în urma inundaţiilor din Mumbai

Cel puţin cinci morţi în urma inundaţiilor din Mumbai

30 Aug 2017   •   13:40
Cel puţin cinci morţi în urma inundaţiilor din Mumbai

Cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa în urma ploilor torenţiale înregistrate în metropola indiană Mumbai, informează AFP. 

Capitala economică a Indiei se confruntă de marţi cu precipitaţii musonice extrem de violente, care au inundat străzile şi au paralizat acest oraş de 20 de milioane de locuitori, situat pe coasta de vest a ţării. 

Cinci persoane au murit în inundaţiile înregistrate în Mumbai. Patru dintre acestea, printre care doi copii, şi-au pierdut viaţa din cauza prăbuşirii unui zid într-un cartier mărginaş al oraşului, iar o persoană a murit electrocutată, a declarat pentru AFP Tanaji Kamble, un oficial guvernamental local. 

Situaţia s-a ameliorat miercuri şi pare să revină la normal, însă şcolile şi numeroase birouri au rămas închise. 

Marţi cei care circulau pe unele artere ale oraşului s-au trezit scufundaţi până la brâu în şuvoaiele pline de noroi, iar apa a intrat în interiorul maşinilor prin podea. 

Autorităţile au fost nevoite să închidă sistemul de transport feroviar care transportă milioane de oameni în fiecare zi. 

Recentele fenomene meteorologice au amintit locuitorilor de inundaţiile din 2005, în urma cărora şi-au pierdut viaţa o mie de oameni. 

Musonul a făcut în acest an peste 1.200 de victime pe subcontinentul indian.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: mumbai inundatii muson victime india