x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cetăţenii Uniunii Europene vor putea intra în Marea Britanie fără vize după Brexit

Cetăţenii Uniunii Europene vor putea intra în Marea Britanie fără vize după Brexit

17 Aug 2017   •   12:51
Cetăţenii Uniunii Europene vor putea intra în Marea Britanie fără vize după Brexit

Cetăţenii Uniunii Europene nu vor avea nevoie de vize pentru a vizita Marea Britanie după Brexit, scrie The Guardian. Surse de la Whitehall au confirmat că este planificat un sistem de imigrare post-Brexit, care urmează să fie publicat în acest an, şi care va permite cetăţenilor Uniunii Europene să intre în Marea Britanie fără viză.

Cu toate acestea, lipsa vizei nu înseamnă că cetăţenii europeni vor avea automat dreptul de a sta în Marea Britanie pe o perioadă nedeterminată, a mai specificat sursa. Dacă îşi doresc să lucreze în Marea Britanie, aceştia vor trebui să se conformeze noilor restricţii privind migraţia.

Miniştrii au spus în repetate rânduri că deşi Brexitul va oferi Guvernului putere pentru a controla imigraţia, asta nu înseamnă că acesta îşi doreşte să o oprească în întregime şi că Marea Britanie îşi doreşte în continuare ca mai multe companii să poată angaja oameni pricepuţi din Uniunea Europeană, mai scrie sursa citată.

Planurile privind imigrarea, care vor fi publicate anul acesta, vor stabili propunerea Guvernului pentru un sistem nou, de lungă durată. Se pot aplica reguli diferite de-a lungul perioade de tranziţie.

×