x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Charlie Hebdo. Serviciile secrete americane au făcut schimb de informaţii cu cele franceze privind traseul suspecţilor

Charlie Hebdo. Serviciile secrete americane au făcut schimb de informaţii cu cele franceze privind traseul suspecţilor

13 Ian 2015   •   21:01
Charlie Hebdo. Serviciile secrete americane au făcut schimb de informaţii cu cele franceze privind traseul suspecţilor

Oficiali ai serviciilor secrete americane au făcut schimb de informaţii cu omologii lor francezi privind traseul suspecţilor implicaţi în atacurile comise săptămâna trecută la Paris, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest, relatează Reuters.

'Ceea ce vă pot spune este că SUA au făcut schimb de informaţii cu anchetatorii francezi care încearcă să ajungă la capătul firului şi să afle cine ar putea fi implicat în atacuri. Acest schimb de informaţii între oficiali americani şi francezi din domeniul serviciilor de informaţii a vizat istoricul călătorilor', a precizat purtătorul de cuvânt.

Atenţia europeană şi internaţională este monopolizată, începând de miercurea trecută, de seria acţiunilor cu caracter terorist comise în Franţa, printre care un atac armat soldat cu 12 morţi şi 11 răniţi la sediul publicaţiei satirice franceze Charlie Hebdo şi o luare de ostatici la un magazin evreiesc din estul Parisului. Atentatul de la sediul Charlie Hebdo, cel mai sângeros din istoria Franţei, a provocat o undă de şoc în lumea întreagă.

×