x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China amenință Statele Unite

China amenință Statele Unite

02 Iun 2020   •   18:00
China amenință Statele Unite

China a promis ieri un „contraatac” la adresa Statelor Unite ale Americii, după anunţurile preşedintelui american, Donald Trump, care vrea să limiteze accesul cetăţenilor chinezi pe teritoriul american şi să impună sancţiuni comerciale Hong Kong-ului, a transmis agenția AFP.

 

 

Este prima reacţie a Beijingului, după măsurile anunţate la sfârșitul săptămânii trecute de liderul de la Casa Albă. Amenințarea este formulată pe fondul puternicelor tensiuni bilaterale în jurul pandemiei COVID-19, a situaţiei musulmanilor uiguri din nord-vestul Chinei şi a comerţului bilateral. Într-o declaraţie belicoasă, Donald Trump a anunţat că SUA suspendă intrarea pe teritoriul său a cetăţenilor chinezi care prezintă un „risc” potenţial pentru securitatea ţării. De asemenea, miliardarul republican a cerut administraţiei sale să pună capăt măsurilor comerciale preferenţiale acordate Hong Kong-ului, pentru a denunţa o lege controversată privind securitatea naţională impusă de Beijing în teritoriul său autonom. Mai mult, Trump le-a cerut colaboratorilor săi să ancheteze companiile chineze listate în SUA.

 

„Orice afirmaţii sau acţiuni care dăunează intereselor Chinei se vor lovi de un contraatac ferm”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului chinez al Afacerilor Externe.

 

×