x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China permite reluarea importurilor de carne de vită din Franţa

China permite reluarea importurilor de carne de vită din Franţa

25 Iun 2018   •   14:34
China permite reluarea importurilor de carne de vită din Franţa

Carnea de vită din Franţa, interzisă pe piaţa din China după 2001, va putea fi din nou comercializată în ţara asiatică ca urmare a unui acord semnat luni la Beijing în prezenţa premierilor francez şi chinez, Edouard Philippe şi Li Keqiang, transmite AFP. 

Acordul semnat luni, care pune capăt unui embargou care durează de 17 ani, concretizează un angajament obţinut de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, cu prilejul vizitei sale în China, în luna ianuarie. Acordul este completat de un protocol pentru exportul de materia seminal bovin provenit din Franţa, de acorduri pentru două abatoare de porci şi două companii pentru producţia de lapte pentru copii (Baby Drink şi Candia). 

"Aceste acorduri vor permite consumatorilor chinezi să aprecieze excelenţa produselor franceze", a apreciat premierul Edouard Philippe. 

"Este o veste foarte importantă şi o dată istorică", a apreciat la rândul său preşedintele Asociaţiei producătorilor de carne de bovine din Franţa (Interbev), Dominique Langlois. "Avem deja contacte cu o serie de cumpărători chinezi care sunt în aşteptare", a mai spus Dominique Langlois, precizând că obiectivul vizat este unul de 30.000 de tone pe an. 

În prezent un număr de 14 ani exportă anual o cantitate de aproximativ 1,5 milioane tone de carne de vită în China. 

La începutul anilor 2000, autorităţile sanitare chineze au interzis importurile de carne de vită din Europa, iar ulterior şi din SUA, din cauza descoperii unor cazuri de Encefalopatie spongiformă bovină (ESB), cunoscută popular sub denumirea de "boala vacii nebune". Însă, de mai mulţi ani, Uniunea Europeană insistă că situaţia a fost remediată iar carnea de vită provenită din crescătoriile sale este sigură.AGERPRES

×
Subiecte în articol: China import carne franta