x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China salută anunţul Coreei de Nord privind suspendarea testelor sale nucleare şi balistice

China salută anunţul Coreei de Nord privind suspendarea testelor sale nucleare şi balistice

21 Apr 2018   •   11:00
China salută anunţul Coreei de Nord privind suspendarea testelor sale nucleare şi balistice

China a salutat anunţul făcut de Coreea de Nord privind suspendarea testelor sale nucleare şi balistice, informează sâmbătă dpa.

Beijingul va susţine dezvoltarea economică şi denuclearizarea Peninsulei Coreene, a subliniat, într-un comunicat, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Lu Kang. "Vom susţine (Coreea de Nord) prin intermediul dialogurilor şi consultărilor cu părţile implicate, în vederea soluţionării preocupărilor lor şi pentru îmbunătăţirea relaţiilor dintre părţi", a spus Lu.

De asemenea, acesta şi-a exprimat speranţa că "toate părţile implicate se vor îndrepta în aceeaşi direcţie şi vor întreprinde acţiuni concrete pentru a se ajunge la o pace durabilă şi la o dezvoltare comună în regiune", potrivit comunicatului.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a anunţat sâmbătă suspendarea testelor nucleare şi cu rachete ale Coreei de Nord. "Din 21 aprilie, Coreea de Nord va opri testele nucleare şi lansarea de rachete balistice intercontinentale", a transmis agenţia de presă oficială KCNA din Coreea de Nord, preluată de Yonhap. KCNA a precizat şi că va fi închis un poligon nuclear din nordul ţării "pentru a garanta transparenţa suspendării testelor nucleare".

Decizia de îngheţare a programului de înarmare nucleară şi cu rachete a fost luată la o şedinţă plenară a Partidului Muncitorilor din Coreea, cu o săptămâna înainte de întâlnirea lui Kim cu preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in. După acest eveniment, urmează o întâlnire a liderului nord-coreean cu preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, la sfârşitul lui mai sau începutul lui iunie.AGERPRES

×