x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Chisinaul are om nou la Bucuresti

Chisinaul are om nou la Bucuresti

20 Feb 2004   •   00:00

Chisinaul si-a desemnat un nou ambasador in Romania. Este vorba despre fostul deputat comunist Victor Zlacevschi, care urmeaza sa fie numit, in curand, in aceasta functie prin decret prezidential.

Surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul ne-au declarat ca Zlacevschi este unul dintre cei mai "caricaturali indivizi dintre comunistii din fosta legislatura ".
Numirea lui Victor Zlacevschi intervine pe fondul unei stari tensionate in relatiile bilaterale, marcate de o serie de declaratii dure din partea Chisinaului.

MISIUNE. Noul ambasador a declarat, pentru BBC, ca doreste sa inlature conflictele artificializate si sa imbunatateasca relatiile politice si economice dintre cele doua state.
Intrebat insa in ce limba va vorbi cu autoritatile de la Bucuresti, Zlacevschi s-a dovedit la fel de "alergic" la termenul de "romana" precum presedintele Vladimir Voronin, incapatanandu-se sa declare ca "in limba de stat a Romaniei".
MARINA CONSTANTINOIU

Iurie Rosca, fara imunitate
Legislativul de la Chisinau a decis sa ridice imunitatea parlamentara a deputatului din opozitie Iurie Rosca. Initiativa ii apartine procurorului general al Moldovei, Valeriu Balaban, si a fost sustinuta de 70 de deputati. De orientare crestin-democrata, Rosca este unul dintre initiatorii manifestatiilor antiruse si anticomuniste. (Ana Ilie)

×
Subiecte în articol: externe