x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Chix Alenia - "Spartanul" bulgarilor, luat de vînt

Chix Alenia - "Spartanul" bulgarilor, luat de vînt

de Petio Petkov    |    Sînziana Stancu    |    09 Iul 2008   •   00:00
Chix Alenia - "Spartanul" bulgarilor, luat de vînt

Un avion militar cargo al Forţelor Aeriene bulgare a intrat în balans şi a lovit pista cu o aripă la aterizarea pe aeroportul din Varna, suferind avarii serioase.



Un avion militar cargo al Forţelor Aeriene bulgare a intrat în balans şi a lovit pista cu o aripă la aterizarea pe aeroportul din Varna, suferind avarii serioase.

În timp ce aparatul de tip Spartan C 27 J ateriza pe aeroportul civil din Varna, o rafală puternică de vînt a provocat intrarea în balans, aparatul atingînd solul cu motorul fixat pe aripa dreaptă, care s-a desprins. Nici unul dintre membrii echipajului nu a fost rănit grav în accident, informează site-ul Novinite.com. Avionul decolase de la Plovdiv, urmînd să ajungă la Varna. Accidentul nu a afectat traficul pe aeroportul de pe litoralul Mării Negre.

NEECHIPAT.
Avionul este produs de firma Alenia, a grupului Finn Mecanica, şi fusese livrat Forţelor Aeriene Bulgare la sfîrşitul anului trecut fără o serie de echipamente necesare. Furnizorul trebuia să echipeze complet aeronava de transport militar, astfel încît să devină operaţională la sfîrşitul lunii aprilie. Forţele Aeriene bulgare şi Alenia nu au făcut nici o precizare publică a momentului încheierii livrării acestor echipamente necesare zborului pe timp de noapte.

PRIMA ŞTIRE.
Incidentul de pe aeroportul din Varna este prima ştire despre Spartan C27J intrat în dotarea Forţelor Aeriene Bulgare. Alenia a cîştigat şi o controversată licitaţie pentru livrarea a şapte aparate de tip Spartan către Forţele Aeriene Române. Primul aparat ar urma să fie livrat în acest an, dar nu s-a semnat şi contractul de mentenanţă. Incidentul din Bulgaria, în care o rafală de vînt a dezechilibrat un aparat prezentat drept "excepţional" de către producător, ridică serioase semne de întrebare ale Ministerului român al Apărării.

×
Subiecte în articol: externe