x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cinci luni de închisoare cu executare pentru un german care a făcut salutul hitlerist la Chemnitz

Cinci luni de închisoare cu executare pentru un german care a făcut salutul hitlerist la Chemnitz

14 Sep 2018   •   17:49
Cinci luni de închisoare cu executare pentru un german care a făcut salutul hitlerist la Chemnitz

Un german în vârstă de 34 de ani a fost condamnat vineri la cinci luni de închisoare cu executare pentru că a făcut salutul hitlerist în timpul unei manifestaţii a extremei drepte la Chemnitz, a anunţat un purtător de cuvânt al tribunalului din acest oraş din estul Germaniei, informează AFP. 

Bărbatul, prezentat drept Marcel W. de mass-media, mai fusese condamnat în repetate rânduri pentru vătămare corporală. 

Tribunalul a decis că o pedeapsă de închisoare cu suspendare nu este potrivită în acest caz, conform aceleiaşi surse. 

Cu o zi înainte, un alt bărbat de circa 30 de ani a fost condamnat pentru acelaşi gest, făcut în timpul unui alt marş, la opt luni de închisoare cu suspendare şi la o amendă de 2.000 de euro. 

Chemnitz a fost scena unor marşuri ale neofasciştilor şi extremei drepte, după uciderea, în 26 august, a unui bărbat de 35 de ani, crimă pentru care doi refugiaţi - un sirian şi un irakian - au fost plasaţi în detenţie provizorie. 

În Germania, salutul hitlerist sau purtarea de însemne naziste, precum svastica, este reprimată prin lege şi poate duce la pedepse de până la trei ani de închisoare. 

Manifestaţiile extremei drepte au provocat uimire într-o Germanie unde problema imigraţiei se află în centrul tuturor dezbaterilor, după ce un un milion de solicitanţi de azil au sosit în această ţară între 2015 şi 2016.AGERPRES

×