x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cinci olandezi, reținuți la Praga pentru rănirea gravă a unui chelner

Cinci olandezi, reținuți la Praga pentru rănirea gravă a unui chelner

25 Apr 2018   •   20:38
Cinci olandezi, reținuți la Praga pentru rănirea gravă a unui chelner

Cinci turişti olandezi au fost reţinuţi la Praga după ce au rănit grav un chelner într-un restaurant. În urma acestei agresiuni, doi dintre atacatori riscă pedepse de până la 10 ani de închisoare, a anunţat Poliţia cehă, citată de AFP. 

"Poliţia a pus sub acuzare doi bărbaţi pentru lovituri şi răni grave", a declarat Jan Danek, purtător de cuvânt al Poliţiei din Cehia, într-un comunicat. 

"Alţi trei bărbaţi sunt bănuiţi de huliganism (...), în timp ce alţi doi au fost eliberaţi, după ce au încercat să aplaneze conflictul", a precizat acelaşi purtător de cuvânt. 

Un tribunal din Praga urmează să se pronunţe joi în privinţa plasării în arest preventiv a bărbaţilor reţinuţi, în contextul în care incidentul va face obiectul unei proceduri penale ce a fost scurtată cu 15 zile. 

Scandalul a izbucnit duminică seară, după ce un chelner a cerut celor şapte turişti olandezi, cu vârste cuprinse între 24 şi 32 de ani, să nu mai consume alcoolul pe care aceştia l-au adus cu ei în interiorul restaurantului. 

Agresorii l-au lovit pe chelner cu pumnii şi cu picioarele, înainte de a părăsi localul în fugă. 

Victima a fost internată la terapie intensivă şi a suportat o intervenţie chirurgicală la nivelul craniului, a precizat Poliţia cehă. 

Turiştii olandezi - care au vizitat capitala Cehiei pentru a sărbători apropiata căsătorie a unuia dintre ei, potrivit presei - au fost reţinuţi pe Aeroportul din Praga, luni seară. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei din Amsterdam, Rob van der Veen, unul dintre turişti este "membru al Poliţiei olandeze". 

"Pentru a fi şi mai exact, el nu face parte din grupul de cinci bărbaţi care au fost reţinuţi", a adăugat Rob van der Veen, potrivit căruia Poliţia olandeză "anchetează implicarea acelui bărbat în incidentul de duminică". 

Potrivit cotidianului olandez De Telegraaf, este vorba despre un membru al echipei de elită a Poliţiei olandeze, High-Impact Crime-Team (HIC-Team), însărcinată cu anchetarea infracţiunilor grave, precum omuciderile. 

Din câte se pare, acel poliţist olandez ar fi încercat să calmeze spiritele şi să aplaneze conflictul izbucnit în restaurantul din Praga, afirmă acelaşi cotidian, care citează surse din Poliţia olandeză.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: praga chelner ranit olandezi