x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cincisprezece persoane, la căpătâiul lui Schumacher, acasă

Cincisprezece persoane, la căpătâiul lui Schumacher, acasă

14 Sep 2014   •   18:25
Cincisprezece persoane, la căpătâiul lui Schumacher, acasă

După aproape nouă luni de la gravul accident suferit la schi, în Franţa, Michael Schumacher a revenit la domiciliul său din Elveţia, unde îşi va continua recuperarea.

Detaliile instalării sale la domiciliu au fost dezvăluite de numărul de duminică al cotidianului german Bild, care explică faptul că echipa care l-a preluat de la Spitalul Universitar din Lausanne este constituită din 15 persoane. Prin urmare, marele campion de Formula 1 este îngrijit la domiciliu de o adevărată unitate medicală, scrie metronews.fr.

În vila sa, situată în apropierea lacului Leman, unde a fost instalat marţea trecută, după 254 de zile de la accidentul suferit în staţiunea franceză de schi Meribel, la căpătâiul lui Schumacher s-au succedat medici, infirmiere şi diferiţi terapeuţi. De fapt, asta se va întâmpla de acum înainte la domiciliul sportivului în vârstă de 45 de ani, care s-a aflat în comă artificială timp de şase luni. “O mare parte din echipă a fost formată din specialiştii noştri. Continuăm să urmărim tratamentele care îi sunt administrate şi suntem în legătură cu ei de atunci”, a explicat purtătorul de cuvânt al centrului spitalicesc elveţian.

Tabloidul german a stat de vorbă cu un neurolog al Universităţii din Ulm pentru a evalua impactul acestei reveniri la domiciliu a fostului pilot de Formula 1, despre a cărui stare de sănătate nu se cunosc, de fapt, prea multe, în afara faptului că a fost scos treptat din comă înaintea revenirii în Elveţia, la spitalul din Lausanne, după şase luni petrecute în Centrul Spitalicesc Universitar din Grenoble. “O astfel de stimulare emoţională este foarte importantă pentru pacienţii care au suferit un traumatism cranian sever”, a explicat profesorul Manfred Spitzer. Mirosuri specifice familiei, un mediu pe care îl cunoaşte bine, oameni dragi alături, toate aceste elemente l-ar putea ajuta pe septuplul campion mondial să-şi recupereze facultăţile, adaugă sursa citată. (I.D)


 

 

×