x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cioloş, în Germania: Am discutat despre perspectiva ca BMW, în anii următori, să fie mai prezent în România

Cioloş, în Germania: Am discutat despre perspectiva ca BMW, în anii următori, să fie mai prezent în România

05 Sep 2016   •   20:50
Cioloş, în Germania: Am discutat despre perspectiva ca BMW, în anii următori, să fie mai prezent în România

Trimisul special al AGERPRES, Oana Ghiţă, transmite: Premierul Dacian Cioloş a declarat luni, la finalul vizitei sale în Germania, că a discutat, printre altele, cu reprezentanţi ai companiei BMW despre perspectiva ca această firmă să fie "mai prezentă în România" în viitorul apropiat.

Prim-ministrul român s-a întâlnit cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, dar şi cu oameni politici de rang înalt din landul Bavaria.

Premierul a spus că a vorbit cu reprezentanţi ai marilor companii germane despre "oportunităţi legate de sectoarele cercetare, dezvoltare şi IT".

''Am convenit ca în următoarele săptămâni să organizăm în România vizita unui grup de specialişti în IT de la sediul BMW (...) să vedem opţiunile în viitor", a precizat Cioloş.

Premierul a afirmat că această companie germană a dat dovadă de interes în ceea ce priveşte eventualele investiţii în ţara noastră.

"Cred că există un interes din partea BMW de a se uita mult mai atent la potenţialul pe care îl are România", a declarat Dacian Cioloş.

Şeful Guvernului a arătat că a dorit să transmită că "România este un mediu propice pentru investiţii în general".

El a vorbit despre apropierea dintre ţara noastră şi landul Bavaria şi referindu-se la faptul că în această regiune trăiesc peste 100.000 de etnici germani de origine română.

De asemenea, şeful Guvernului a spus că în curând companii mari sau medii vor anunţa că vor investi în România. "O să anunţe ele însele interesul de a investi atât în industria civilă, cât şi în industria militară", a adăugat premierul.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: dacian ciolos BMW germania