x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Clădirile ilegale „au jucat un rol central” în inundațiile din Atena

Clădirile ilegale „au jucat un rol central” în inundațiile din Atena

21 Noi 2017   •   10:47
Clădirile ilegale „au jucat un rol central” în inundațiile din Atena

Planul urban haotic și construcțiile ilegale din Atena au jucat un rol central în inundațiile care au omorât 20 de persoane săptămâna trecută, potrivit afirmațiilor unor expeți din Grecia, noteaza The Guardian. Autoritățile au promis fonduri de urgență pentru victimele dezastrului, rămase fără locuință.

Aproximativ 1,000 de proprietari de case și afaceri sunt eligibili pentru asistență, potrivit inginerilor guvernamentali trimiși să inspecteze clădirile. ”Toate clădirile care au fost distruse vor primi fonduri de urgență în valoare de 5,000 de euro, în timp ce afacerile, aflate în aceiași situație, vor primi 8,000 de euro”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Dimitris Tzanakopoulos, luni.

La cinci zile de la inundațiile care au transformat șosele orașului în șiroaie de noroi și deșeuri, echipele de salvare continuă să caute oameni dispăruți.

Doi bărbați, despre care se crede că au rămas blocați în mașinile lor, când ploaia torențială a început, nu au fost găsiți încă. Bilanțul persoanelor decedate a cresut când două corpuri au fost găsite într-un depozit în Mandra, duminică, cea mai vestică suburbie, unde pagubele au fost cele mai mari.

Cele mai multe decese au fost în rândul persoanelor în vârstă, găsite în apartamente situate la subsol. Doi bărbați au fost trași de curent în golful Eleusis, la 18 kilometri de centrul Atenei.

Infrastructura slabă, inclusiv sistemel de drenaj, fac deseori Atena predispusă la inundații. Cu toate acestea, mulți cred că șoselele din suburbiile Mandra, Megara și Nea Peramos au fost inundate din cauza intervențiilor oamenilor.

Clădirile necontrolate de la periferia Atenei au rezultat în numeroare fluxuri betonate, care nu au mai lăsat râurilor ieșire naturală la mare. Lipsa măsurilor anti-inundație a agravat situația.

×