x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Clan mafiot românesc prins în Spania. Procurorii cer pedepse de 46 de ani de închisoare

Clan mafiot românesc prins în Spania. Procurorii cer pedepse de 46 de ani de închisoare

29 Sep 2015   •   13:36
Clan mafiot românesc prins în Spania. Procurorii cer pedepse de 46 de ani de închisoare

Procuratura din Sevilla a solicitat pedepse între 4 și 46 de ani de închisoare pentru membrii unui clan de români. Aceștia introduceau în Spania alți români fără adăpost, pe care îi ademeneau cu oferte de muncă false și îi utilizau pe post de sclavi.

Cei cinci acuzați îi țineau pe românii păcăliți în condiții improprii, le ofereau o singură masă pe zi și îi amenințau constant cu bătaia, cu moartea sau că vor atenta la viața rudelor lor, scrie www.elmundo.es.

Ministerul Public spaniol i-a acuzat pe membrii clanului de apartenență la un grup criminal, tratament inuman și degradant și pentru faptul că au ținut ca sclavi, au intimidat și au amenințat alte persoane.

Procuratura a relatat situația a trei dintre victime, care dormeau în gările din România și care au acceptat oferta de angajare din partea acuzaților, fiind aduși în Spania în decembrie 2014.

Aceste persoane nu au făcut niciodată treburile pentru care fuseseră angajate la plecarea din România. Din contră, erau obligate să fure portocale sau cablu de cupru, sub amenințările celor care i-au înșelat. 

×