x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe COD PORTOCALIU de POLUARE la Beijing. Toată lumea trebuie să stea în casă

COD PORTOCALIU de POLUARE la Beijing. Toată lumea trebuie să stea în casă

30 Noi 2015   •   14:43
COD PORTOCALIU de POLUARE la Beijing. Toată lumea trebuie să stea în casă

Beijingul a emis Cod Portocaliu de poluare şi recomandă locuitorilor oraşului să stea în case, din cauza smogului care a acoperit Capitala Chineză. Această alertă este cea mai ridicată din acest an, relatează rt.com.

Nivelul portocaliu a fost emis la o zi după ce prezenta particulelor mici au ajuns la nivelul de 274 micrograme pe metru bub. Organizaţia Mondială a Sănănătăţii apreciază că nivelul maxim admis, de astfel de particule în aer, este de 25 de micrograme.

Nivelul particlulelor din aer scăzuse duminică la 200 însă tot la cote prea mari ca să nu fie periculoase pentru oameni.

Autorităţile de la Beijing a recomandat locuitorilor să reducă la maximum activităţile din aer liber. Oamenilor cu afectţiuni respiratorii cât şi persoanelor în vârstă li s-a cerut să nu iasă afară deloc.

În timpul Codului Portocaliu fabricile trebuie să îşi reducă producţia, actiivitatea pe şantiere trebuie să se oprească iar circulaţia camioanelor mari este interzisă.

Centrul Muncipal de Meteorologie de la Beijing spune că smogul va mai persista încă două zile din cauza umidităţii ridicate şi a lipsei vântului.



×