x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Comănescu: Am satisfacţia lansării unui proces fără precedent de reînnoire în materie de resurse umane în MAE

Comănescu: Am satisfacţia lansării unui proces fără precedent de reînnoire în materie de resurse umane în MAE

29 Aug 2016   •   15:52
Comănescu: Am satisfacţia lansării unui proces fără precedent de reînnoire în materie de resurse umane în MAE
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a declarat luni că a lansat un proces "fără precedent" de reînnoire în materie de resurse umane în MAE, iar schimbările au ţinut "exclusiv de criteriul performanţelor".

"Anul pe care îl parcurgem a adus reorganizări semnificative la nivelul tuturor structurilor de conducere ale Centralei, dar şi al reprezentării noastre externe. Un număr semnificativ de noi ambasadori au fost acreditaţi în acest an, în timp ce alţi diplomaţi au preluat în ultimele luni conducerea direcţiilor generale, direcţiilor şi oficiilor din Centrală. Vreau să subliniez că este vorba de schimbări care au ţinut exclusiv de criteriul performanţelor şi de specificul activităţii diplomatice", a explicat Comănescu.

El a precizat că a demarat, la nivelul MAE, un proces de "reînnoire".

"Ca ministru, am satisfacţia lansării unui proces, îmi permit să îl calific, fără precedent în ultimii ani, de reînnoire în materie de politică de resurse umane a personalului MAE. Am încheiat recent un concurs pentru angajarea a 40 de noi diplomaţi, iar săptămâna trecută am anunţat un nou concurs, care va demara în luna septembrie, pentru încă 50 de posturi diplomatice şi deschiderea, de asemenea, a unui concurs de ocupare a 160 de funcţii administrative specifice până la finele acestui an", a detaliat ministrul.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: lazăr comănescu