x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Comentariul lui Junker la vederea lui Viktor Orban ”Vine Dictatorul” a devenit viral pe internet (VIDEO)

Comentariul lui Junker la vederea lui Viktor Orban ”Vine Dictatorul” a devenit viral pe internet (VIDEO)

23 Mai 2015   •   14:05
Comentariul lui Junker la vederea lui Viktor Orban ”Vine Dictatorul” a devenit viral pe internet (VIDEO)

Șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la vederea lui premierului Ungariei, Viktor Orban, a comentat ”Vine dictatoru!” după care a salutat, sarcastic, în stilul hitlerist și i-a spus, ”Bună dictatorule!” după care i-a dat o palmuță peste obraj, dojenitor și ironic. Replica lui Orba nu a întârziat, acesta i s-a adresat lui Junker: 'Salut, mare duce!''.

Toată scena s-a desfășurat în fața camerelor și a jurnaliștilor cât și a privirii amuzate a premierului Poliniei, Donald Tusk.

Jurnaliştii prezenţi la sosirea la summit a liderilor celor 28 de ţări ale Uniunii Europene n-au auzit răspunsul lui Orban, care a zâmbit la salutul lui Juncker. Dar, ulterior, Bertalan Havasi, purtătorul de cuvânt al premierului ungar, a declarat pentru AFP că Orban i-a răspuns ''Salut, mare duce! '', aluzie la ţara natală a lui Juncker, Marele Ducat de Luxemburg. De ani de zile, Orban i se adresează astfel lui Juncker, a precizat purtătorul de cuvânt ungar.

Şeful executivului comunitar, într-o mare vervă, i-a primit cu diferite gesturi amicale pe participanţii la summit. Se pare că Juncker i-ar fi propus premierului grec, Alexis Tsipras, sosit fără cravată, să i-o împrumute pe-a lui.

Viktor Orban este deseori criticat din cauza a ceea ce adversarii săi, precum fostul comisar european Louis Michel, au numit ''derivă autocrată''.

De la sosirea sa la putere în 2010, Orban a demarat reforme profunde în justiţie, media şi economie, care au fost considerate liberticide de către opoziţie şi larg criticate în străinătate.

El a sugerat ultima dată redeschiderea dezbaterii privind pedeapsa cu moartea, abolită în 1990 în Ungaria şi interzisă în Uniunea Europeană, provocând proteste în cadrul UE.




×