x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Comisia Europeană, luată prin surprindere de Johnson & Johnson

Comisia Europeană, luată prin surprindere de Johnson & Johnson

13 Apr 2021   •   21:00
Comisia Europeană, luată prin surprindere de Johnson & Johnson

Comisia Europeană cere clarificări din partea companiei farmaceutice Johnson & Johnson în urma anunţului ''complet neaşteptat'' al acesteia privind amânarea livrării vaccinului său anti-COVID-19 pentru Uniunea Europeană, a declarat astăzi un oficial european, citat de Reuters.

Compania americană a transmis anterior că suspendă livrarea vaccinului Johnson & Johnson către Europa şi examinează împreună cu autorităţile sanitare europene cazurile extrem de rare - şase cazuri - de formare de cheaguri sangvine semnalate în SUA după administrarea acestui vaccin.

În SUA au fost administrate până în prezent peste 6,8 milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson, dar, în urma recomandării Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) şi a Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA), tot marţi a fost întreruptă utilizarea acestui ser, după ce o femeie a decedat şi o alta a fost internată în stare gravă din cauza unor tulburări de coagulare a sângelui apărute ulterior inoculării vaccinului anti-COVID-19.

Compania Johnson & Johnson a promis Uniunii Europene livrarea a 55 de milioane de doze de vaccin până la sfârşitul lunii iunie. Primele doze de vaccin au fost expediate statelor UE luni, dar compania americană a anunţat marţi amânarea transporturilor următoare, anunţ survenit la scurt timp după oprirea temporară a administrării vaccinului în SUA pentru a fi investigate cele şase cazuri de tromboză.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat săptămâna trecută că examinează patru cazuri rare de formare a unor cheaguri sangvine la persoane vaccinate cu vaccinul Johnson & Johnson în SUA, la fel cum a procedat pentru cazurile asemănătoare semnalate după vaccinare cu serul produs de AstraZeneca-Oxford.

×
Subiecte în articol: johnson & johnson