x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Comisia Europeană vrea să impoziteze unitar multinaționalele

Comisia Europeană vrea să impoziteze unitar multinaționalele

18 Mai 2021   •   10:24
Comisia Europeană vrea să impoziteze unitar multinaționalele

Comisia Europeană vrea să introducă un sistem unificat de impozitare a companiilor din cele 27 de state UE începând cu anul 2023, scrie Reuters.  Instituța va prezenta, astăzi, o propunere și maii multe măsuri pentru ajustarea modului de impozitare a companiilor din UE.

Totodată, statele membre ale Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD) ar  trebui să ajungă la acord, în luna iunie, asupra unui set de reguli globale cu privire la taxarea multinaţionalelor precum Google, Amazon, Facebook, Apple, Microsoft, şi a unui plan vizând un impozit minim pe profit la nivel global. Ideea este ca profiturile să fie taxate în regiunile unde își desfășoară actvitatea și nu în paradsuri fiscale.

Executivul comunitar vrea să propună 'Business in Europe: Framework for Income Taxation' (BEFIT) un set de reguli de taxare a corporaţiilor din UE, care permite taxarea unitară şi alocarea veniturilor din taxe la nivel naţional între state UE printr-o formulă de calcul. Vor fi luate în calcul activele şi munca pentru a asigura o distribuţie echilibrată a veniturilor din taxele pe companii.

CE estimează că regulile BEFIT vor reduce barierele pentru investiţiile transfrontaliere, va fi diminuată birocraţia şi costurile de conformitate pe piaţa unică de 450 de milioane de locuitori din UE, combaterea evaziunii fiscale, sprijinirea crearii de locuri de muncă, creştere economică şi investiţii.

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana impozitare