x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Compania germană distribuitoare a păpuşii Cayla spune că jucăria nu este un dispozitiv de spionaj

Compania germană distribuitoare a păpuşii Cayla spune că jucăria nu este un dispozitiv de spionaj

20 Feb 2017   •   18:41
Compania germană distribuitoare a păpuşii Cayla spune că jucăria nu este un dispozitiv de spionaj

Distribuitorul german al păpuşii de jucărie Cayla, care a fost interzisă de autorităţile germane pe fondul unor îngrijorări de securitate, a anunţat luni că jucăria nu este un dispozitiv de spionaj şi avocaţii firmei vor ataca în justiţie interdicţia de vânzare a păpuşii, relatează Reuters. 

Agenţia federală pentru reţele a emis vineri o interdicţie asupra păpuşii Cayla, recomandând părinţilor să distrugă jucăria pentru că aceasta are un program care poate fi atacat de hackeri şi prezintă vulnerabilităţi în ce priveşte dezvăluirea datelor personale. 

Distribuitorul german al păpuşii, Vivid GmbH, a indicat că analizează foarte atent alegaţiile formulate însă nu consideră că păpuşa Cayla încalcă legile federale ale Germaniei. 

''Păpuşa nu este un dispozitiv de spionaj şi poate fi folosită în siguranţă în orice aspect în conformitate cu manualul de utilizator'', a indicat compania într-un comunicat transmis Reuters care a cerut explicaţii în această privinţă. 

Compania a menţionat că va ataca în justiţie decizia agenţiei federale. 

Chestiunea supravegherii este o temă sensibilă în Germania, unde în perioada Germaniei Democrate fosta poliţie secretă STASI monitoriza strict populaţia.

AGERPRES

×