x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Companiile americane acodră stimulente angajaților care se vaccinează anti COVID-19

Companiile americane acodră stimulente angajaților care se vaccinează anti COVID-19

26 Mar 2021   •   10:54
Companiile americane acodră stimulente angajaților care se vaccinează anti COVID-19

Unele companii americane acordă stimulente angajaților pentru a se vaccina anti COVID-19. Acestea ajung la 500 de dolari, decontarea transportului, compensaţii în ore plătite, scrie AFP.  Mai ales cele supermarketurile, abatoarele şi exploataţiile agricole recurg la astfel de metode.

Bolthouse Farms, o societate care vinde morcovi şi sucuri de fructe, organizează, săptămânal, sesiuni de imunizare şi plăteşte 500 de dolari tuturor angajaţilor cu normă întreagă care acceptă să se vaccineze.

Totodată, un gigant din industria cărnii, JBS, acordă 100 de dolari salariaților vaccinaţi. La jumătatea lunii martie, circa o treime dintre cei 60.000 de angajaţi ai săi primiseră deja o primă doză de vaccin anti-COVID-19.

Mai multe lanţuri de supermarketuri acordă angajaţilor lor vaccinaţi despăgubiri, care constau între două şi patru ore plătite.

Lanţul Target rambursează cu până la 30 de dolari cheltuielile de transport ale salariaților.

Magazinele Kroger pacordă un bonus de 100 de dolari angajaţilor vaccinaţi și celor care refuză imunizarea din motive medicale sau religioase, cu condiţia să urmeze un program de educaţie în privinţa sănătăţii.

Platforma de livrări de cumpărături Instacart propune 25 de dolari pentru livratori, care nu au statutul oficial de angajaţi.

Patronul companiei United Airlines, Scott Kirby, vrea să oblige piloţii și membrii echipajelor să se imunizeze.

 

×
Subiecte în articol: vaccinare sua