x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Conferinţă de securitate la Munchen, fără ministrul german de externe

Conferinţă de securitate la Munchen, fără ministrul german de externe

08 Feb 2018   •   18:57
Conferinţă de securitate la Munchen, fără ministrul german de externe

 Conferinţa pe teme de securitate de la Munchen, unul din cele mai mari forumuri anuale în domeniul relaţiilor internaţionale, ce va avea loc între 16 şi 18 februarie, se va desfăşura pentru prima dată în absenţa ministrului german de externe, notează joi dpa. 

Actualul deţinător al portofoliului, social-democratul Sigmar Gabriel, şi-a anulat o serie de întrevederi în urma anunţului de miercuri potrivit căruia va fi înlocuit de colegul său de partid Martin Schulz în viitorul executiv condus de Angela Merkel, dacă membrii Partidului Social Democrat (SPD) vor aproba, printr-un vot ce se va desfăşura până la 2 martie, reînnoirea 'marii coaliţiei' de guvernare cu conservatorii. 

În schimb, ministrul apărării Ursula von der Leyen a confirmat că intenţionează să ia parte la conferinţa de la Munchen, la care sunt aşteptaţi şefi de guvern, miniştri de externe sau ai apărării din 21 de state. 

În calitate de reprezentant al ţării-gazdă, ministrul german de externe ţine în mod obişnuit un discurs de deschidere la conferinţa de la Munchen. 

Sigmar Gabriel şi-a anulat de asemenea prezenţa în Kuweit, săptămâna viitoare, la o conferinţă internaţională privind reconstrucţia Irakului după mai mulţi ani de război împotriva grupării jihadiste Stat Islamic. Gabriel nu se va afla nici la o reuniune informală pe care omologii săi din Uniunea Europeană o vor avea în capitala Bulgariei, Sofia.

AGERPRES

×