x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Congo: Folosirea celui de-al doilea vaccin împotriva Ebola va începe luna viitoare

Congo: Folosirea celui de-al doilea vaccin împotriva Ebola va începe luna viitoare

13 Oct 2019   •   21:00
Congo: Folosirea celui de-al doilea vaccin împotriva Ebola va începe luna viitoare

Utilizarea celui de-al doilea vaccin împotriva Ebola este planificată pentru luna noiembrie în trei provincii din estul Republicii Democrate Congo (RDC) pentru eradicarea epidemiei care a făcut peste 2.100 de morţi, a declarat o sursă medicală congoleză.

"Este timpul să utilizăm noul vaccin Ad26-ZEBOV-GP, fabricat de filiala belgiană Johnson & Johnson. În jurul datei de 18 octombrie, vaccinul va sosi la Goma (provincia Kivu de Nord) şi vaccinarea va începe la începutul lunii noiembrie", a declarat dr. Jean-Jacques Muyembe, care conduce măsurile de combatere a epidemiei de Ebola în Congo. "Vom extinde această vaccinare și la micii comercianţi care merg deseori în Rwanda, pentru a ne proteja vecinii", a adăugat el.

Laboratorul belgian va trimite un lot de 200.000 de doze în Rwanda  şi 500.000 de doze în Congo. De la începerea campaniei, pe 8 august 2018, au fost vaccinate 237.165 de persoane. Singurul vaccin utilizat a fost VSV-ZEBOV-GF, fabricat de grupul farmaceutic Merck.

Fostul ministru congolez al sănătăţii, acuzat de deturnare de fonduri, dr. Oly Ilunga, s-a opus folosirii acestui al doilea vaccin. "Vaccinul Johnson & Johnson prezintă cele mai multe date din punct de vedere ştiinţific", a spus dr. Muyembe, care a preluat conducerea luptei împotriva Ebola în Congo la 20 iulie.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: vaccin ebola