x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Congresul Mondial al Moş Crăciunilor aduce spiritul sărbătorilor mai devreme pe străzile Copenhagăi

Congresul Mondial al Moş Crăciunilor aduce spiritul sărbătorilor mai devreme pe străzile Copenhagăi

24 Iul 2017   •   21:30
Congresul Mondial al Moş Crăciunilor aduce spiritul sărbătorilor mai devreme pe străzile Copenhagăi

Peste 160 de Moş Crăciuni îmbrăcaţi în costumul tradiţional şi purtând bărbi albe au adus veselia Crăciunului mai devreme cu şase luni pe străzile Copenhagăi, mărşăluind luni prin capitala daneză, informează DPA. 

Moşii au părut recunoscători pentru vremea noroasă, cu temperaturi de aproximativ 20 de grade Celsius, în timpul paradei de pe străzile Copenhagăi, care dă startul congresului lor anual. 

Întâlnirea, găzduită de parcul de distracţii Bakken, situat la nord de Copenhaga, va include mai multe parade şi o cursă cu obstacole pentru Moşi. 

Wolfgang Pomp, un IT-ist care locuieşte la Bonn, Germania, povesteşte că participă în mod constant la Congresul Mondial al Moş Crăciunilor (World Santa Claus Congres) începând din 1996 şi se bucură de întâlnirea cu colegii care dau viaţă lui Moş Crăciun şi Sfântului Nicolae. 

De aceeaşi părere este şi Ian Thom, din Londra, care a povestit pentru DPA despre caracterul amuzant al acestui congres, organizat începând cu anul 1957. 

"Este o ocazie distractivă", a precizat la telefon acest participant în vârstă de 65 de ani. "Va fi mereu nevoie de Moş Crăciuni, mai ales de Moş Crăciuni buni", a spus el. 

Întâlnirea din capitala daneză aduce împreună Moşi din Marea Britanie, Canada, Danemarca, Franţa, Germania, Hong Kong, Ungaria, Italia, Japonia,Norvegia, Suedia şi Statele Unite, au indicat organizatorii.AGERPRES

×