x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cooperare - Moscova cu Belgradul, la bine şi la rău

Cooperare - Moscova cu Belgradul, la bine şi la rău

de Sînziana Stancu    |    26 Feb 2008   •   00:00
Cooperare - Moscova cu Belgradul, la bine şi la rău

Favoritul în cursa pentru Kremlin, vicepremierul rus, Dmitri Medvedev, şi ministrul de Externe, Serghei Lavrov, i-au asi­gurat pe liderii sârbi de sprijinul lor în problema provinciei sârbe Kosovo, care şi-a declarat unilateral independenţa în urmă cu o săptămână.

Favoritul în cursa pentru Kremlin, vicepremierul rus, Dmitri Medvedev, şi ministrul de Externe, Serghei Lavrov, i-au asi­gurat pe liderii sârbi de sprijinul lor în problema provinciei sârbe Kosovo, care şi-a declarat unilateral independenţa în urmă cu o săptămână. Moscova, care, ca şi Belgradul, a condamnat recunoaşterea de o serie de state occidentale a independenţei provinciei, afirmă că aceste demersuri încalcă şi distrug “sistemele legale şi de securitate internaţională, pe care umanitatea le-a înfiinţat încă de-acum o sută de ani”, potri­vit afirmaţiilor lui Medvedev.

 

CONTRACTE. La rândul său, premierul sârb, Vojislav Koştuniţa, a afirmat că “nu va exista stabilitate în Balcani şi în lume atât timp cât decizia de independenţă a Kosovo va fi menţinută. Vizita la Belgrad a responsabililor ruşi a avut şi urmări pragmatice, părţile semnând cu această ocazie şi un memorandum pentru crearea unei societăţi mixte între compania de stat sârbă Srbijagas şi cea rusă Gazprom, care va avea ca misiune punerea în aplicare a proiectului conductei South Stream, ce va transporta gazul ru­sesc către Europa Occidentală.

×
Subiecte în articol: externe