x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord ameninţată de secetă. "Prea mulţi soldaţi de hrănit"

Coreea de Nord ameninţată de secetă. "Prea mulţi soldaţi de hrănit"

23 Aug 2017   •   13:35
Coreea de Nord ameninţată de secetă. "Prea mulţi soldaţi de hrănit"

Sancţiunile şi cea mai marea secetă din utilmele două decenii ameninţă cu greutăţi severe oamenii din Coreea de Nord, în timp ce conducerea ţării continuă să ardă resursele limitate pe rachete şi programe nucleare, scrie The Guardian.

O secetă care a distrus multe culturi în această vară va lăsa Nordul incapabil să-şi hrănească mare parte din oameni, inclusiv soldaţii din puternica armată a ţării, au avertizat agenţiile ONU.

În timp ce standardele de viaţă s-au îmbunătăţit pentru unii sub conducerea lui Kim Jong-un, majoritatea populaţiei Coreei de Nord se luptă pentru a proteja suficiente alimente în timp ce alţii riscă să-şi piardă locul de muncă din cauza sancţiunilor, potrivit unui producător de documentare japonez, Jiro Ishimaru, care conduce o reţea de jurnalişti în Coreea de Nord.

“Pentru un motiv, sunt prea mulţi soldaţi de hrănit”, a declarat Jiro Ishimaru. “Şi corupţia este frecventă, în timp ce ofiţerii militari seniori iau proviziile de mâncare pentru a le vinde pe piaţa privată, nu mai rămâne nimic pentru soldaţii obişnuiţi.”

Ishimaru susţine că deşi există discuţii în Coreea de Nord în legătură cu un război contra Statelor Unite ale Americii, mulţi dintre soldaţii Coreei de Nord sunt într-o condiţie fizică proastă şi nu sunt pregătiţi pentru a lupta, mai scrie sursa citată.

 

×